Cappelen Damm er alltid interessert i nye forfattere innen de fleste sjangrer. Foto: Unsplash

Vil du bli forfatter? Vi ser fram til å høre fra deg! Cappelen Damm er til enhver tid interessert i å motta manuskripter til vurdering. Vi utgir litteratur innenfor de fleste sjangrer.

Manusinnlevering

NB! Pågrunn av korona-viruset så ønsker de fleste redaksjoner manus per mail.  For de som fortsatt mottar manus på papir så gjør vi oppmerksom på at manuskriptene ikke rutinemessig returneres. Ikke send oss originaler. Håndskrevne manus vil ikke bli vurdert.

Husk å oppgi navn, adresse, telefonnummer og gjerne e-post-adresse.

 

Adressen vår er: Cappelen Damm A/S, Postboks 1900, 0055 Oslo.

Merk konvolutten med navnet på avdelingen du ønsker manuskriptet ditt vurdert hos:

 

RedaksjonInnsending av manus
Norsk skjønnlitteraturmanus.skjonnlitteratur@cappelendamm.no
Kriminallitteraturnorskkrim@cappelendamm.no
Sakprosasakprosa@cappelendamm.no
Barne- og ungdomslitteraturmanusbarnogungdom@cappelendamm.no
Underholdningslitteratur / NorskeSerierseriemanus@cappelendamm.no
Cappelen Damm AkademiskPå papir direkte til aktuell redaktør eller på e-post til akademisk@cappelendamm.n

 

Behandlingstid av manus

Vi beregner oss normalt en behandlingstid på ca. 3-6 uker, og vi sender skriftlig svar. På grunn av pandemisituasjonen er behandlingstiden nå dessverre mye lengre. Det kan gå flere måneder før du får svar.
 

Konsulentuttalelse
I en del tilfeller innhenter vi uttalelse fra ekstern konsulent, men langt fra alle får dette.
 

Økonomi
Ved beslutning om utgivelse setter forlaget opp en Normalkontrakt (forhandlet frem mellom Den norske Forleggerforening og de respektive forfatterforeningene).

Forfatterens inntekt (royalty) regnes i prosent pr. solgt eksemplar. Det utbetales et forskudd på royalty ved kontraktsinngåelse. For nærmere detaljer om kontrakter, se Den norske Forleggerforenings hjemmeside


Forlaget dekker alle utgifter til produksjon, markedsføring, distribusjon osv.

     

Debutantantologi Signaler

Signaler er Cappelen Damms årvisse debutantantologi hvor forfattere som ennå ikke har fått tekstene sine publisert får stå side om side med etablerte forfattere. Innleveringsfrist 1. desember.

Ønsker du å sende inn tekst til debutantantologien Signaler, så finner du mer informasjon her.

 

Skrivekurs

Ønsker du å lære hvordan du skaper levende og interessante fortellinger? Forfatter Henrik H. Langeland holder skrivekurset Fortellekunst. Siden 2008 har over tusen personer deltatt på Langelands seminarer i fortellekunst – ikke bare skjønnlitterære forfattere, men alle med ambisjoner om å skape bedre fortellinger. Les mer om skrivekurset og meld deg på her.

 

Krimforfatterskolen

Har du lyst til å bli krimforfatter? Meld deg på Cappelen Damms Krimforfatterskole, og kanskje blir du den neste Jo Nesbø, Karin Fossum eller Torkil Damhaug. Les mer her.