Kursleder Henrik H. Langeland er en av våre ledende samtidsforfattere og har utgitt en rekke bøker. Siden 2008 har over tusen personer deltatt på seminarene hans.

Hva gjør en god fortelling god? Hvorfor er det slik at vi synes noen historier er kjedelige, mens vi lar oss begeistre av andre? Og hvilke grep er det forfattere bruker for å skape fortellinger vi blir oppslukt av?

Ønsker du å lære deg de konkrete mekanismene den godt skrevne fortellingen er basert på, er dette kurset for deg.

NB! For å imøtekomme myndighetenes krav til smittevernhensyn, er begge kursene flyttet til: Klingenberg kino, Olav Vs gate 4, OSLO

 

Praktiske opplysninger

  • Tid: 7. - 8. November
  • Sted: Klingenberg kino, Olav Vs gate 4, OSLO
  • Starter: kl. 09.30 begge dager. Dørene åpnes 15 minutter før.
  • Kursavgift: kr. 1950,-
  • Bindende påmelding
  • To kursdager ca 4,5 time per dag inkludert pause
  • Enkel servering
  • Skrivekurset er foredragsbasert
  • Deltakerne skal ikke levere eller diskutere egne tekster

Påmelding

Send bindende påmelding til: randi.faye(at)cappelendamm.no

Navn, mobil, postadresse og epost på deltaker.

 

Kurs som gave

NB! Husk at det også er mulig å gi kurs som gave.

Faktura vil bli tilsendt. Send påmelding til: randi.faye(at)cappelendamm.no

Hvem passer kurset for

Henrik Langelands skrivekurs retter seg mot dem som vil lære seg de konkrete mekanismene den godt skrevne fortellingen er basert på. Siden 2008 har over tusen personer deltatt på seminarene hans - ikke bare skjønnlitterære forfattere, men alle med ambisjoner om å skape bedre fortellinger. Kurset er nyttig for enhver som har en historie de vil formidle på best mulig måte, enten man er i startfasen, ønsker å komme videre i prosessen eller allerede har publisert tekster.

 

Om kurset

Skrivekurset er foredragsbasert. Deltakerne skal ikke levere eller diskutere egne tekster. Seminaret er basert på Langelands Fortellekunst. En håndbok i litterære teknikker, men inneholder også et utvidet materiale.

Langeland går gjennom de grunnleggende bestanddelene i fortellekunsten. Temaer som forholdet mellom språk og handling, interessevekkere, tidsperspektiver, spenningsstrukturer, faktaformidling, verdivendinger, kapitteloppbygging, karakterutvikling og synsvinkelbruk blir presentert slik at deltakerne forstår hvordan disse elementene sammen virker i å skape en levende og interessant fortelling - en fortelling man kan bli fengslet av.

I kurset tar også Langeland opp de rent praktiske delene ved skriveprosessen, slik som stoffinnsamling, arbeidsrutiner og forlagsrelasjoner, samt å skrive manus for film og tv-serier.

Mange av eksemplene vil bli hentet fra Per Pettersons Ut og stjæle hester , så det er en fordel å ha lest den romanen i forkant.

En special guest er også invitert, gjerne en forfatter eller forlagsredaktør, for å samtale om det praktiske arbeidet i å skape gode fortellinger.

 

Kursansvarlig

Kursleder Henrik H. Langeland er en av våre ledende samtidsforfattere og har utgitt en rekke bøker, blant annet romanene Wonderboy, Francis Meyers lidenskap, Fyrsten og Verdensmestrene. Han har doktorgraden i litteraturvitenskap på en avhandling om Marcel Proust, vært redaktør for tidsskriftet Vinduet og har hatt en rekke engasjementer i norsk nærings- og samfunnsliv.

 

Sagt om kurset

Kurset er åpent for alle, og opp gjennom årene har svært mange deltakere har hatt stort utbytte av å delta på Langelands fortellekunst-seminar. Her er noen tilbakemeldinger:
 

«Kurset er håndfast og konkret, avmystifiserer litterær skriving og legger vekt på håndverket, med mange gode tips til struktur og arbeidsprosess.»
— Maja Lunde, forfatter

«En super kursleder, teoretisk sterk, flink til å trekke ut nyttige prinsipper både fra litteraturen og ’kokebøkene’ om litteratur. Inspirerende å se hvordan han jobber selv. Han gir gode, presise råd og er engasjert.»
— Anders Danielsen Lie, forfatter og skuespiller

«Det finnes mange der ute som kan fiksjonsskrivingens håndverk, og som kan akademisk litterær analyse, men ikke mange som kan begge deler. Det kan Henrik. Kombinasjonen av solid akademisk bakgrunn og hands-on håndverkskunnskap er nok det som gjør kurset hans så bra.»
— Espen Ytreberg, professor i medievitenskap

«Verktøyene og metodene Langeland sverger til er nyttige for alle, og uansett hvordan man velger å forholde seg til tekst, bør man ha grunnleggende kjennskap til tradisjonell dramaturgi.»
— Nicolai Houm, forfatter og redaktør

«Det er fint å få en gjennomgang av det teoretiske ved skrivefaget konsentrert over en helg.»
— Axel Hellstenius, manus- og barnebokforfatter

«Dette var et supert kurs. Akkurat det jeg trengte for å sette ting på plass i eget hode, og i egen tekst.»
— Gro T. Fykse, forfatter

«Kurset var helt avgjørende for meg. Jeg trodde at jeg hadde skrevet ferdig halve debutboken min, men etter kurset dro jeg hjem og skrev om hele romanen.»
— Kristine Tofte, forfatter

«Anbefalast! Henrik Langeland er ein framifrå kurshaldar og skriveinspirator.»
— Per Roger Sandvik, biblioteksjef Nesodden

 

Velkommen til skrivekurs!