Meny

Handlekurv

Påmeldingsfrist 15. juni 2017

Krimforfatterskolen: Er du den nye Jo Nesbø eller Karin Fossum?

Har du en krimforfatter i magen, og trenger førsteklasses fødselshjelp? Meld deg på Cappelen Damms Krimforfatterskole, som starter i september – både med en førsteklasse og en andreklasse!

I september begynner et nytt undervisningsår på Cappelen Damms Krimforfatterskole. Du kan nå søke deg til et første år med grunnleggende innføring i det å skrive en kriminalroman, eller du kan søke på et videregående år. For å bli tatt opp på det videregående trinnet, bør du være godt i gang med et romanmanus. Begge årene består av seks samlinger. Hovedlærerne er krimforfatter Torkil Damhaug og litteraturjournalist Bernt Roald Nilsen.

Førsteklasse på Krimforfatterskolen

Gjennom undervisningen i førsteklasse ønsker vi å gi deg en unik mulighet til å utvikle dine evner til å skape spennende fortellinger. Klassetrinnet tar for seg ulike krimsjangre, plot- og karakterutvikling, språk og stil. Undervisningen vil bli gitt i form av forelesninger, samtaler med forfattere og ikke minst veiledning og tilbakemelding på tekster du skriver selv. Underveis får du hjelp til å komme i gang med manus til din egen kriminalroman. Eller hjelp til å komme videre med et manus du allerede er i gang med. Undervisningen starter i oktober. Klassen har plass til 16 elever og under finner du info om søknadsprosessen. All undervisning foregår i Cappelen Damms lokaler i Oslo.
Hvordan søker du opptak til Krimforfatterskolen førsteklasse? Les mer her

 

Andre klasse på Krimforfatterskolen

Andreklassen er for deg som er i gang med et manus og som trenger hjelp og inspirasjon til å komme i mål. Undervisningen starter i september, og klassen er en videreføring av Krimforfatterskolens førsteklasse, men du som IKKE har gått førsteklasse kan også søke. I så fall bør du ha kommet et godt stykke på vei med et manus, og du bør allerede ha kunnskaper om hvordan en krimroman utvikles.

Du vil arbeide med ditt eget manus gjennom hele skoleåret. Undervisningen blir gitt i form av miniforelesninger av hovedlærere og gjesteforelesere, og ikke minst veiledning og detaljert tilbakemelding på språk, stil og struktur i manuset ditt. Vi vil også jobbe med motstand i skriveprosessen. Målet er at du skal levere et manus til bedømmelse i forlaget når skoleåret er over.

Den videregående klassen har plass til 8 elever. All undervisning foregår i Cappelen Damms lokaler i Oslo.
Hvordan søker du opptak til Krimforfatterskolens andreklasse? Les mer her

 

Hovedlærere på Krimforfatterskolen

Torkil Damhaug er en av Norges ledende krimforfattere. Han fikk Rivertonprisen 2011 for  Ildmannen, og for annen gang i år for En femte årstid. Han er også lege og psykiater.

Bernt Roald Nilsen er frilansjournalist og litteraturekspert, og holder en rekke skrivekurs i inn- og utland. I tillegg vil du få møte spennende gjestelærere.