H.K.H Kronprins Haakon, Lisa Aisato og Haddy Njie kommer på Barnebokfestivalen

 

På torsdag begynner årets Barnebokfestival. Startskuddet går i Cappelen Damm-huset kl. 1000 når H.K.H Kronprins Haakon åpner festivalen. Lisa Aisato og Haddy Njie, som reklamerer for festivalen på bildet her, spiller en fremtredende rolle i årets program.

Åpningen markerer også startskuddet for Bokslukerprisen 2016/2017. Foreningen !les står bak denne  prisen der 25 000 sjetteklassinger leser, vurderer og stemmer frem sine favorittbøker. Liv Guldbrandsen holder prolog og er programleder. Vi skal møte forfattere og jury-elever, og det blir poesislam.

For presse blir det mulighet for fotografering ved ankomst kl.10.00, når H.K.H Kronprins Haakon ankommer, når Kronprinsen finner plassen sin, og ved avreise.

 

Barnebokfestivalen kom i gang på initiativ fra Cappelen Damm og ble avviklet for første gang i fjor.

Programmet i sin helhet finner du her

 

 

Et samarbeidsprosjekt

Vi er 17 forlag som sammen gjør en kraftanstrengelse og lager festival på dugnad for å løfte barne- og ungdomsboken frem i lyset. Litteraturen for barn og ungdom forbigås ofte i offentligheten, og det er synd. Klarer vi ikke å gi barna lyst til a lese, er det slett ikke sikkert at de vil være opptatt av lesing når de blir voksne heller.  Barnebokfestivalen er et forsøk på å få frem det fantastiske mangfoldet av bøker for barn og ungdom nye litteraturen og skape arenaer der forfattere og illustratører får møte leserne sine.

 

Og festivalen vant Gullboken for Årets markeds- og formidlingstiltak

 

Programmet

Norsk barne- og ungdomslitteratur er sprelsk, nyskapende og mangfoldig. Nå har en samlet forlagsbransje gått sammen for å feire barneboka og de unge leserne tre dager til ende.

·      Over 60 arrangementer med over 100 barne- og ungdomsbokforfattere.

·      Variert program for familier og barn i alle aldersgrupper.

·      Faglig program for alle som jobber med og er interessert i barnelitteratur.

·      Besøksantall i 2015 var 5000. Vi forventer flere i år.

 

Høydepunkter / Cappelen Damms forfattere

Familieprogrammet lørdag med besøk fra Hakkebakkeskogen i Dyreparken, opplegg med Lisa Aisato og Haddy Njie, kurs for kreative unger: ett med Øyvind Torseter og ett med Gry Moursund, Legoverksted

 

Arrangører:
Arneberg, Aschehoug, Cappelen Damm, Det norske Samlaget, Ena forlag, Fair forlag, Figenschou, Forlagshuset i Vestfold, Gyldendal, Juritzen, Kagge, Lydbokforlaget, Mangschou, Omnipax, Piggsvin forlag, Spartacus og Vigmostad & Bjørke.

 

Arrangementene vil finne sted I Oslo sentrum, i forlagshusene til Aschehoug, Cappelen Damm og Gyldendal, hos Grafill, på Filmens hus og i NBUs lokaler.

 

Samarbeidspartnere:
Foreningen !Les, Forfattersentrum, Grafill,  IBBY, NBI, NBU, NFF, Norsk Bibliotekforening og Ubok.

 

Barnebokfestivalen i Oslo feirer den norske barne- og ungdomslitteraturen med festival i tre dager!.

 

Les programmet her

Program Cappelen Damm-huset

Lørdag:
11.30  Hakkebakkeskogen
Sang, musikk og møte med Klatremus og noen av vennene hans i Hakkebakkeskogen. I samarbeid med Dyreparken i Kristiansand. 3-8 år.

13.30  Bukkene Bruse - med Bjørn F. Rørvik og Gry Morsund. Snart sover du - med Haddy Njie og Lisa Aisato. Tambar - med Lisa Aisato. 2-6 år

15.00  Legoverksted: Bygg med lego og møte Ninjagoen Kai! For at alla barna skal få en fin opplevelse, har vi to runder med legobygging. Første runde: 15.00-16.30. Andre runde: 16.30-18.00 Fra 5 år