Kaia Dahle Nyhus (f. 1990) har samarbeidet med Gro Dahle om flere kritikerroste bildebøker. Høsten 2014 debuterte hun med egen bok, Vil du høre en hemmelighet?, som hun mottok NBUs Debutantpris for. Foto: Line Fresti

Kaia Dahle Nyhus er vinner av Brageprisen 2018 i kategorien Barne- og ungdomsbøker for sin bokVerden sa ja  - Vi gratulerer!

Verden sa ja er en original og reflektert skapelsesfortelling. I tekst og bilder forteller Kaia Dahle Nyhus sin versjon av skapelseshistorien med holdepunkter i virkeligheten; en utviklingshistorie som både er realistisk og mytologisk.

Kaia Dahle Nyhus (f. 1990) er utdannet illustratør ved Kunsthøgskolen i Oslo, og har studert Storytelling på Konstfac i Stockholm. Hun debuterte i 2014 med Vil du høre en hemmelighet?, som hun mottok NBUs debutantpris Trollkrittet for. Verden sa ja er hennes femte bildebok.

Brageprisen

Brageprisen deles ut for å fremme litterær kvalitet og øke interessen for bøker. Prisen deles ut av stiftelsen Den norske Bokprisen med Forleggerforeningen som sekretariat.

Prisen består av en statuett laget av kunstneren Børre Larsen og et pengebeløp på kr 75.000,-. Den deles ut i fire kategorier; skjønnlitteratur, Barne- og ungdomsbøker, sakprosa og åpen klasse. Det nomineres fire kandidater i hver klasse. Det deles også ut en hederspris.

Les også: Bildebok om evolusjon for små og store