Storslått krimdrama: "Isbjørngåten" av Hans Olav Lahlum

Hans Olav Lahlum. Foto: Agnete Brun

Hans Olav Lahlum er aktuell denne høsten med to nye utgivelser, Isbjørngåten og Sjakkgeniene.

Hans Olav Lahlum er med Isbjørngåten tilbake med sin åttende roman i den historiske krimserien om K2 og Patricia. Denne gangen med et nervepirrende og storslått krimdrama som samtidig også blir en tankevekkende familiehistorie.

"Romanen til tider nervepirrende og den er vanskelig å legge fra seg. Her er det driv og spenning fra første til siste side." Tvedestrandsposten (terningkast 6)

Ved siden av å skrive bøker, er Lahlum sjakkspiller og aktiv politisk. Han er mye brukt som kommentator og debattant. Sammen med  Russland-eksperten Atle Grønn har Lahlum skrevet, Sjakkgeniene, en bok som kan leses av både sjakkanalfabeter og vordende verdensmestere.

 

Fredag 18. mai 1973 forsvinner 16-årige Jørgen Magnus Kvamme sporløst på vei hjem fra skolen. Hans enslige mor melder ham savnet få timer senere, og førstebetjent Kolbjørn «K2» Kristiansen blir til egen overraskelse straks satt på saken.

Sjakkgeniene er sjakkens verdenshistorie fortalt gjennom portretter av de 16 verdensmesterne fra Wilhelm Steinitz i 1886 til Magnus Carlsen i vår tid – en bok som kan leses av både sjakkanalfabeter og vordende verdensmestere.