Meny

Handlekurv

Gourmand: Beste norske ølbok 2016

Gårdsøl er kåret til beste norske ølbok i 2016 av Gourmand.

Gårdsøl er en reise fylt med undring og glede over alt det som putrer og gjærer i kjellere og bryggerhus. Øl som smaker helt annerledes enn det som du kan kjøpe. Einerkvister, lokale urter, malt – alt dette er med på å gi drikken særpreg og karakter.

Forfatteren har besøkt mange ølbryggere som deler av det de har lært om brygging opp gjennom generasjoner, og som fortsatt brygger etter gamlemetoden. En metode som går på tvers av alt det teorien sier. Men det fungerer utmerket og resultatet blir helt særegent, veldig smakfullt og helt ulikt annet øl.

En engasjerende og sprudlende bok om øl

Gårdsøl

 

Det opprinnelige norske ølet var det som ble brygget på gårdene i den tiden det var lovpålagt å brygge sterkøl. Og til alle ølentusiasters store glede – fortsatt brygges det øl på tradisjonelt vis mange steder i landet. Tradisjonene rundt ølbrygging er mange, og et lite gløtt inn i denne verden er spennende og gir et innblikk av hvordan øl påvirket oss både før og nå.

Bokprat

Podcast Gårdsøl

Lars Marius Garshol i samtale med Anette Garpestad om øl, tradisjoner, oppdagelser forfatteren har gjort seg underveis.