Meny

Handlekurv

NRK: Årets beste kokebok!

Forfatterne av Grøt; Hanne Buxrud, Per Sollerman, Ann Kristin Wang og Sunniva Dring. Foto: Bård Henriksen

NRK har kåret Grøt på ville veier til Årets beste kokebok.

Stjernekokk og restauratør Svein Erik Renaa har sammen med kollega Stig Juelsen gått gjennom svært mange av kokebøkene som kom ut i Norge i 2016, og kåret de beste for NRK.

 

Dette sier de om "Grøt" som ble kåret til årets beste:


"Dette er en utrolig variert bok, med mange nye oppskrifter om grøt. Litt moderne, litt historie. Det er gøyalt å se 76 så ulike oppskrifter om samme tema. I tillegg er det fristende bilder. For meg er dette en lærebok. Jeg kan ikke så mye om grøt sjøl, og boka inneholder flere oppskrifter som jeg kunne tenke meg å lage hjemme... Du får lyst til å lage grøt når du ser i denne boka. Det som er så deilig her er at den viser at grøt er mer enn risgrøt og havregrøt. Dette er god inspirasjon til å variere bort den vanlige havregrøten med sukker og kanel".

 

Les også: Oppskrift på julegrøt fra «årets beste kokebok 2016»

Bokprat

Podcast - Grøt

Grøt er som et bestemorsfang, som en dialekt fra Telemark som gjør oss myke I hodet, så myk, mild og og lun. Grøt er barndom. Det er farmors kjøkken, respatex og tyllgardiner og hennes hvite strikkejakke. Grøt er tidlige morgener og sen kveldsmat. Grøt er mat vi lengter hjem til.