Årets vinner av Bokhandlerprisen er Vigdis Hjorth, for romanen Arv og miljø.

Juryen: "Gjennom hele forfatterskapet har Hjorth utforsket menneskers vilkår og livsvalg, og markert seg som en uredd politisk forfatter. Også høstens kritikerroste roman Arv og miljø handler om det man ikke vil snakke om, det man ikke vil se, det ubehagelige, det man feier under teppet. Det er en sterk roman om familiehistorie og et arveoppgjør som setter voldsomme krefter i sving."

Bokhandlerprisen er bokhandlernes egen pris og deles ut etter avstemming blant alle som arbeider i norsk bokhandel. Boka det stemmes på må være av årets bøker og av en norsk forfatter innenfor skjønn/generell litteratur, også barne- og ungdomsbøker. Bokhandlerprisen er en bronsestatuett: «Takk for boken», utført av billedhugger Nils Aas.

 

"Som forfatter er det en ære å få bokhandlernes pris, sier Vigdis Hjorth. Jeg har alltid elsket bokhandelen - lukten av bøker og papir, pennene, blyantene, alle slags skriveredskaper. Bokhandelen er et stille og trygt sted for meditasjon og langsomme tanker. Jeg har tilbragt store deler av barndommen, ungdommen og voksenlivet i bokhandelens trygge atmosfære, selv om bøkenes innhold nok kunne ryste meg.  Jeg vil gjerne benytte anledningen til å takke alle som arbeider i norsk bokhandel. Tenk at Arv og miljø er stemt fram som den boka de har likt aller best i år. Som forfatter er det utrolig verdifullt å få denne anerkjennelsen. Dette oppleves stort og jeg er svært takknemlig. Vi er heldige i Norge som har så kompetente og leseglade bokhandlere."