Kjersti Kollbotn er tildelt Tanums kvinnestipend 2015. Stipendet ble opprettet i forbindelse med 100-årsjubileet til Den norske Forfatterforening i 1993, og skal tildeles en kvinnelig forfatter, tidlig i den litterære karrieren.

Det er Det litterære Råd i Forfatterforeningen som utnevner mottakeren av stipendet, som er på 50.000 kroner.

Kjersti Kollbotn kom med sin tredje roman Isbrann sist høst, der hun perfeksjonerer og utvider leserens refleksjon rundt, og innsikten i, de utfordringer som finnes i samliv og i familien. Vi møter paret Sissel og Knut, som gjør en slags næringsreise, i det de flytter fra byen til et småbruk på Vestlandet. Det står ikke på viljen til å lykkes med det nye livet, men enkelt blir det ikke..

Det litterære Råd sier blant annet dette om romanen: «Isbrann sitt stille trøkk etterlet lesaren på ein god og vond stad å vera, slik gode tekstar skal. I undring og i påvente av meir.»

Kollbotn debuterte med Eg er mamma. Eg skal vere god (2010), der vi møter den dysfunksjonelle alenemoren Tove. I bok nummer to, Taxi (2011), kommer vi enda tettere på hva menneskesinnet kan romme, gjennom drosjesjåføren Marit og hennes ytre og indre liv.