Mohammed Aden Ali (Jonas) og Elli Rhiannon Müller Osborne (Ida) er to av skuespillerne fra TV-serien på Viaplay "Ida tar ansvar". Foto: Viaplay

Vi gratulerer regissør Rikke Gregersen og skuespillerne for Seriekritikerprisen i kategori beste dramaserie. Serien er basert på Kjersti Halvorsens debutroman ved samme navn.

Ida tar ansvar

Dramaserien er basert på Kjersti Halvorsens debutroman med samme navn som kom i 2019. Ida tar ansvar ble mottatt med strålende kritikker ved utgivelsen høsten 2019, «glitrende språk, presist og observant...», ifølge Dag og Tids anmelder. Dagsavisen gå boken terningkast 5 og skrev «dette er skremmende bra, både innholdsmessig, tematisk og stilistisk.»

Halvorsen ble også nominert til den prestisjefulle Tarjei Vesaas debutantpris for romanen.

Ida tar ansvar handler om den engstelige psykologistudenten Ida som møter høyrevridde Aksel, som henger på internettforum for incels. Det er en mørk og morsom debutroman om å overvinne frykten og om å finne sin oppgave i livet.

TV-serien:  Ida tar ansvar

Serien kom på Viaplay januar 2022, den er produsert av Anagram Norge og regissert av Rikke Gregersen. Elli Rhiannon Müller Osborne spiller hovedrollen, den engstelige psykoligistudenten Ida. Forfatter Kjersti Halvorsen ble involvert underveis i produksjonen.

Se traileren her.

Seriekritikerprisen

Prisen er den første norske prisen for Tv-serier. Den ble utdelt for første gang i 2020. Kritikerprisen har som formål å hedre de norske fiksjonsseriene som har utmerket seg mest det siste året.