Kjersti Halvorsen ble nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris for «Ida tar ansvar», samme bok har blitt tv-serie. Både Halvorsens debutroman og andre bok "Det er jeg som kan hjelpe deg" er nå solgt til Danmark. (Foto: Anna-Julia Granberg/BLUNDERBUSS)

Kjersti Halvorsens to romaner, Ida tar ansvar og Det er jeg som kan hjelpe deg har fått stor oppmerksomhet i flere utenlandske aviser. Det danske forlaget Straarup & Co har allerede sikret seg en toboksavtale for utgivelse i Danmark.

Umiddelbar suksess

Med sin debutroman Ida tar ansvar (2019) gjorde Kjersti Halvorsen nærmest umiddelbar suksess som forfatter. Boka ble nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris, og kan nå strømmes som svært kritikerrost tv-serie på ViaPlay.
Halvorsens andre roman, Det er jeg som kan hjelpe deg har fått svært god mottagelse her hjemme. VG og Stavanger Aftenblad trillet hver sin knallsterke femmer på terningen, og førstnevntes anmelder skrev "Jeg er imponert. Det er en velkomponert og innholdsrik roman, full av overskudd.»  Også Aftenpostens anmelder lot seg begeistre under overskriften «Smart og guffen hevn-thriller».
 

Bøker med internasjonalt potensiale

Nå er det altså duket for utgivelse av begge bøkene i det danske forlaget Straarup & Co.

Rettighetsredaktør, Ingvild Haugland Blatt, i Cappelen Damm Agency har stor tro på at flere internasjonale forlag vil melde seg på i kampen om Halvorsens bøker.

– Kjersti Halvorsen er et litterært stjerneskudd som vi har stor tro på. Dette er en forfatter som er sikker både i form og innhold, samtidig som hun befinner seg helt i startgropen av det vi tror vil bli et langt og solid forfatterskap. Toboksavtalen til Danske Straarup & Co viser at Kjersti også når ut over Norges grenser og at hennes forfatterskap  har et internasjonalt potensiale. Vi gleder oss til å fortsette å jobbe med bøkene hennes mot utlandet og opplever akkurat nå stor interesse fra flere markeder.

 

Kjersti Halvorsen (f. 1993) er oppvokst i Lier. Hun er tidligere student ved Forfatterstudiet i Bø, er utdannet psykolog ved Universitetet i Oslo og jobber i dag som terapeut ved siden av å være forfatter.