De nominerte til Rivertonprisen 2021 fra Cappelen Damm; Samuel Bjørk og Terje Bjøranger. (Foto: Harald Øren og Agnete Brun)

Cappelen Damm har to av fem nominerte til Rivertonprisen 2021; Terje Bjøranger og Samuel Bjørk. Nominasjonen ble offentliggjort under Krimfestivalen av professor Hans H. Skei. Prisen deles ut til den beste norske kriminalromanen fra året som var.

Krimfestivalen er i full gang, med over 60 krimforfattere fordelt på 50 programposter. Du kan oppleve den i Cappelen Damm-huset og i Centralteatret helt gratis, og du kan også se den direkte på Krimfestivalen.no!

Juryen har bestått av: Juryformann Hans H. Skei, Kurt Hanssen og Sarah Natasha Melbye.

 

De nominerte til Rivertonprisen 2021 og juryens begrunnelse:

Terje Bjøranger, Kalifatet. Cappelen Damm

En ung mann i oransje kjeledress, og med sitt eget avkappede hode i hendene, blir funnet på Bygdøy. Det er bare starten på en rekke brutale terroraksjoner i Norge og Sverige.

I den fjerde boken om den egenrådige politietterforskeren Charlie Robertson, står han i en kamp mot klokka for å avverge flere drap og flere terroraksjoner. Resultatet er en intens og actiontett krimopplevelse. Kalifatet er både svært spennende og svært skremmende om hevn og internasjonal terror.

Samuel Bjørk, Ulven. Cappelen Damm

I Ulven rykker Bjørk tilbake til start i serien om Holger Munch og Mia Krüger, og tar oss med på etterforskerparets aller første sak.

To gutter blir funnet drept på et jorde like utenfor Oslo, med en død rev mellom seg. Åstedet er iscenesatt, og saken er skremmende lik en hendelse i Sverige åtte år tidligere. Holger Munch, som er nyutnevnt leder i egen drapsenhet, trenger hjelp til å løse saken, og inn kommer den unge politistudenten Mia Krüger. Nok et fornøyelig møte med Munch og Krüger i en skarp komponert historie som bekrefter Samuel Bjørks posisjon i toppsjiktet av norsk krim.