Brynjulf Jung Tjønn debuterte i 2002, siden har han skrevet flere bøker for voksne og barn. I 2013 fikk han Brageprisen for boken "Så vakker du er". (Foto: Anna-Julia Granberg/Blunderbuss)

Kvar dag skal vi vere så modige av Brynjulf Jung Tjønn traff juryen i hjertet. Vi gratulerer Brynjulf Jung Tjønn med P2-lytternes romanpris.

Kvar dag skal vi vere så modige handler om de som har det vanskelig, om de vi overser. Men også om de som plutselig bryr seg. «Nært og medrivende portrett [...]» skrev Sigmund Jensen i Stavanger Aftenblad og ga romanen terningkast 5.

Marta Norheim skriver dette om boka: «Lesaren kan kjenne på ei smerte som har ramma nokon andre. Dette er noko av det edlaste litteraturen kan gjere.» Les hele anmeldelsen her.

Brynjulf Jung Tjønn (f. 1980) er oppvokst i Feios i Sogn og Fjordane. Han debuterte med romanen Eg kom for å elske i 2002. Han har senere utgitt flere romaner for voksne, samt den kritikerroste barnebokdebuten I morgen skal vi sitte i solen (2009).

For ungdomsromanen Så vakker du er ble Jung Tjønn tildelt Brageprisen 2013.

Juryens begrunnelse

Den vonde historien om Isak treffer juryen i hjertet. Den er fortalt på en troverdig og realistisk måte, samtidig som den gir en følelse av håp. Juryen legger særlig vekt på Jung Tjønns evne til å skape spenning i en enkel historie med få personer. Han holder tilbake informasjon, og gjør leseren urolig for hvordan det skal gå med hovedpersonen Isak. Tjønn skriver godt om det vanskelige temaet omsorgssvikt.

 

P2-lytternes romanpris

P2-lytternes romanpris er NRKs egen litteraturkåring, og den eneste i Norge der juryen diskuterer seg fram til vinner for åpen mikrofon. En fagjury velger ut seks nominerte bøker utgitt i 2021. Leserjuryen NRK P2s publikum, som er lesere som ikke jobber med litteratur profesjonellt, kårer vinner-romanen i februar 2021.