Anne Elvedal er nominert til Uprisen 2022 for "Den sorte bruden", som er andre bok i grøssertrilogien "Dødens spill". (Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen)

Anne Elvedal er en av fem som kan vinne prisen den gjeve Uprisen, ungdommens egen bokpris. Elvedal er nominert for Den sorte bruden, en paranormal grøsser.

Den sorte bruden er andre bok i trilogien Dødens Spill, som er en paranormal grøssertrilogi som minner om det aller beste vi har sett av ungdomsbøker fra USA og England. Trilogien er solgt til utlandet og vurderes også for film og TV.

Anne Elvedal er en av landets mest ettertraktede manusforfattere innen TV og film. Elvedal debuterte i 2020 som skjønnlitterær forfatter med Dødens spill, første bok i en trilogi for ungdom.

"Elvedal gir deg så mye leseglede at du vil ønske å makse den." skrev Jonas Bals i Klassekampen etter å ha lest bok 1 og 2 i trilogien Dødens spill.

Uprisen

Uprisen ble utdelt først gang i 2007 og er ungdoms egen kåring av den beste norske ungdomsboka utgitt inneværende år. Prisen arrangeres av Foreningen !les i samarbeid Norsk Litteraturfestival på Lillehammer og Den kulturelle skolesekken.

Vinneren kåres på Litteraturfestivalen i Lillehammer 2.juni.