Øyvind Torseter er en svært anerkjent bildekunstner, illustratør, tegneserieskaper og forfatter. Han har mottatt en rekke høythengende norske og internasjonale priser og utmerkelser – over 40 i alt. "Altmuligmannen" er tredje bok om Mulegutten. Foto: Lars Aurtande

Øystein Torseter er nominert til «Prix Fauve Polar SNCF» for beste detektivtegneserie med sin tredje bok om Mulegutten, Altmuligmannen.

Den prisbelønte illustratøren og bildebokskaperen Øyvind Torseter har i alt laget fire bøker om den fascinerende karakteren Mulegutten; Mulegutten (2015), Mulysses (2017) Altmuligmannen  (2018), Mulanosaurus Rex (2021). Bøkene er solgt til en rekke land. Torseter og bøkene hans er spesielt populære er i Frankrike, Italia og Tyskland.

For Mulegutten ble han tildelt Kritikerprisen 2015, Deutscher Jugendliteraturpreis 2018 og nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris 2016.

Nå er Mulegutt-boken, Altmuligmannen, nominert til «Prix Fauve Polar SNCF» for beste detektivtegneserie ved International Angouleme Festival of Comics 2022 i Frankrike. Festivalen arrangeres fra 27. til 30. januar 2022. Den franske tittelen på boken er Factomule.

Øyvind Torseters fjerde bok om Mulegutten, Mulanosaurus Rex er 1 av 12 tegneserier og bildebøker som har blitt utvalgt til utstillingen «Tegnerforbundets utvalgte», som åpner 20. januar og står t.o.m. 06.mars i Tegnerforbundets galleri i Rådhusgaten 17 i Oslo.