Gro Dahles bøker er oversatt til en rekke språk. Hun har holdt mange populære skrivekurs og utgitt bøker om å skrive. Foto: Line Fresti

Ifølge prisens statutter skal prisen tildeles en lyriker eller en formidler av lyrikk. Gro Dahle er en solid ambassadør på begge felter.

Herman Wildenveys poesipris ble delt ut for første gang i 1996, og har blitt delt ut hvert år siden den gang. I 2021 overrekkes denne gjeve poesiprisen til en foregangskvinne innen norsk poesi, nemlig Gro Dahle. Ifølge prisens statutter skal prisen tildeles en lyriker eller en formidler av lyrikk. Gro Dahle er en solid ambassadør på begge felter.

Prisen overrekkes av Herman Wildenveys datter Hanna Wildenvey.

Gro Dahle en folkekjær poet

Gro Dahle har skrevet bøker i mange sjangre og vunnet en rekke litterære pris. I 1987 debuterte hun med Audiens, en diktsamling som ble svært godt mottatt. Hun er en av Norges mest markante og populære lyrikere. I 2015 ble hun tildelt Triztan Vindtorns poesipris for sin innsats for norsk poesi. Diktene til Dahle er både folkekjære og kritikerfavoritter. Tilsammen har Dahle gitt ut 18 diktsamlinger hvorav tre er skrevet for barn.

Herman Wildenveys poesipris

Alle som mottar Herman Wildenveys poesipris, får velge seg et dikt til Poesiparken i Larvik. Umiddelbart etter utdelingen vil det bli avduking av prisvinnerens dikt Hvem er det som venter.

Prisen ble delt ut Lørdag 13. november.

 

Les også:

Gro Dahle og diktene: En guide til den folkekjære outsider-poeten

Da Gro Dahle lærte å skrive