Abid Raja er nominert til Bokhandlerprisen 2021. Foto: Cappelen Damm

Norske bokhandlere har stemt frem ti bokfavoritter fra årets bøker. Abid Raja er nominert med sin selvbiografi Min skyld - En historie om frigjøring. Vi gratulerer!

Abid Raja, venstre politiker, tidligere kulturminister, har skrevet en brutalt ærlig fortelling om hans egen klassereise, hans kamp for kjærligheten og hans frigjøring fra skyld, skam og utenforskap. Boka Min skyld fikk strålende mottagelser fra kritikerne da den kom. «Les Min skyld fordi den er nådeløst ærlig og utleverende om en oppvekst som innvandrer i Norge.» skrev Jan Øyvind Helgesen i Nettavisen og ga boken terningkast 6.

Slik takker Abid Raja selv bokhandlerne: «Tusen takk alle landets bokhandlere for nominasjonen til bokhandlerprisen. Måten dere har tatt meg imot på når jeg har reist rundt på besøk, har rørt meg og gjort dypt inntrykk. Da jeg var barn var det bibliotekarene som skapte leseglede hos meg. De og bokhandlerne har mye til felles, de åpner et univers for lesere, lesere som trenger veiledning. Men enda viktigere, de åpner opp nysgjerrigheten hos de som kommer innom. Derfor er det å bli nominert til denne prisen av bokhandlerne noe som berører meg følelsesmessig. For de er ikke bare kjennere av litteratur, men er også godt intunet på hva som er viktigist her og nå i vår samtid. Derfor er jeg dypt takknemlig over å ha blitt løftet frem til slik av bokhandlerne. Tusen takk»

Bokhandlerprisen

Bokhandlerprisen er bokhandlernes egen pris og deles ut etter avstemming blant alle som arbeider i norsk bokhandel. Boka det stemmes på må være av årets bøker og av en norsk forfatter innenfor skjønn/generell litteratur, også barne- og ungdomsbøker. Bokhandlerprisen er en bronsestatuett: «Takk for boken», utført av billedhugger Nils Aas.