De nominerte til Alma-prisen 2022: Gro Dahle (Foto: Line Fresti), Anna Fiske (Foto: Gry Moursund (Foto: Jan Alsaker/Observatoriet), Bjørn F. Rørvik (Foto: Maja Hattvang), Stian Hole (Foto: André Løyning) og Øyvind Torseter (Foto: Lars Aurtande)

Fra Cappelen Damm er hele seks av tolv fra Cappelen Damm er nominert til den gjeve ALMA: Gro Dahle, Anna Fiske, Stian Hole, Gry Moursund, Bjørn F. Rørvik, Øyvind Torseter.

ALMA, Astrid Lindgren Memorial Award - er verdens største pris for barne- og ungdomslitteratur.

 

De nominerte til ALMA

Gro Dahle er forfatter, hun har skrevet bøker i mange sjangre og vunnet en rekke litterære priser. Dahles bøker er oversatt til en rekke språk. Hun har holdt mange populære skrivekurs og utgitt bøker om å skrive.

Anna Fiske er forfatter, illustratør og tegneserieskaper. Hun står bak en rekke bildebøker og tegneserier, både med egne tekster, og som illustratør for andre forfattere. Hennes bøker i Hvordan-serien har fått stor oppmerksomhet og har solgt i mange opplag.

Stian Hole er grafisk designer, illustratør og forfatter av barnebøker. Han har vunnet en rekker priser, både norske og internasjonale.

Gry Moursund (1969) er forfatter og illustratør. Hun har utgitt en rekke egne bøker, og hun har jobbet med andre forfattere, bl.a Bjørn F. Rørvik, på de suksessrike bøkene om Bukkene Bruse.

Bjørn F. Rørvik (1964) er forfatter, kanskje mest kjent for bøkene om Bukkene Brusei tillegg til Reven og Grisungen-serien.

Øyvind Torseter er illustratør og forfatter. Han har vunnet en rekker priser, både norske og internasjonale.

Om ALMA-prisen

Den går til en eller flere forfattere, illustratører, fortellere eller lesefremmende organisasjoner som holder høyt kunstnerisk nivå, og virker i Astrid Lindgrens ånd.

Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) ble opprettet etter forfatterens død i 2002 og er på 5 millioner svenske kroner.