To forfattere fra Cappelen Damm vant Bokbloggerprisen 2020. Tore Renberg (Foto: Marie Von Krogh) og Ranghild Holmås (Foto: Åsmund Holien Mo).

Tore Renberg er vinner i kategorien Årets roman med Tollak til Ingeborg. Ragnhild Holmås med Men du ser ikke syk ut, i kategorien Åpen klasse. Vi gratulerer!

Årets roman

Tore Renberg som tidligere har vunnet Bokhandlerprisen og Nynorsk Litteraturpris for sin Tollak til Ingeborg var overraskettakknemlig og strålende fornøyd.

«Renberg skriv som vanleg slik at du ikke klarer å sleppe boka.» Med bok og palett

 

Åpen klasse

I Åpen klasse hadde bloggerne en soleklar favoritt; Ragnhild Holmås med boka Men du ser ikke syk ut. I boken inviterer Holmås leseren med bak kulissene til en person som later som om hun er frisk i frykt for å bli mistenkt for å late som om hun er syk.

«[Boka] innfrir i aller høyeste grad. Jeg har ledd, felt tårer og sagt «Nettopp!» høyt for meg selv flere ganger mens jeg leste. Temaet er hyperaktuelt og Holmås skriver så klart og godt at jeg måtte lese hele med det samme.» Lesekrok

Bokbloggerprisen

Helt siden 2013 har norske bokbloggere fremsnakket, nominert og stemt frem årets beste, norske bøker. Dette har resultert i egen prisutdeling hver høst: Bokbloggerprisen. Vinnerne av Bokbloggerprisen offentliggjøres vanligvis i tilknytning til bokbloggertreff og bokfestivaler.