Karin Fossum er tildelt Bøkekrimprisen og Riksmålsforbundets litteraturpris for "Bakom synger døden", som er 15 krimroman om etterforsker Konrad Sejer. Foto: Arild Sønstrød

Juryen er enig i at dette er av skyhøy kvalitet, og ikke bare Vestfold -Telemarks beste krimroman, men en av de aller beste som kom ut i 2020.

Karin Fossum er født i Sandefjord. Hun gitt ut bøker i de fleste sjangre: dikt, noveller og romaner, men er mest kjent for sine kriminalromaner om etterforsker Konrad Sejer. Bakom synger døden er bok 15 i serien om Konrad Sejer. For krimromanen fikk hun strålende anmeldelser og vant Riksmålsforbundets litteraturpris og den ble nominert til Rivertonprisen.

Bøkekrimprisen

Bøkekrimprisen går til den forfatteren Vestfold og Telemark som har skrevet den beste boken foregående år. Prisen består av en unik statuett utformet av kunstner Arne-Johan Rauan / Rauan Art og en pengepremie på 10.000 kroner.

Juryens begrunnelse

En av de aller beste krimromanen fra Karin Fossum.  Språklig - en ren nytelse. Troverdige dialoger, presise setninger. 

Dette er ikke bare en suveren psykologisk krimroman, den har langt flere lag. Parallelle tråder som hun suverent nøster opp. «Bakom synger døden» er på mange måter en samtidsroman som tar for seg utenforskap og mobbing. Karakterene i boken er vel så interessante som etterforskningen. I følge forfatteren er boken et farvel med Konrad Sejer. Vemodig, men en verdig avslutning.

Dette er av skyhøy kvalitet, og ikke bare Vestfold -Telemarks beste krimroman, men en av de aller beste som kom ut i 2020.

 

Juryen består av fem litteraturkyndige personer. Disse er mangeårige bokhandler Karen Johanne Nordskog (juryleder), krimforfatter, redaktør og litteraturarrangør Glenn Johansen, journalist, redaktør i Litteraturgarasjen og forfatter, Astrid Borchgrevink-Lund og forfatter og journalist Svend Einar Hansen. Krimforfatter og bokblogger Geir Tangen er varamedlem.