«Arvola skriver fengende og godt. Barne- og ungdomsleseren blir tatt på alvor, og det er kanskje det som gjør Arvolas bøker så populære.» så juryen som ga Ingeborg Arvola Skolebibliotekarforeningen Litteraturpris 2021. Foto: Anne-Julia Granberg/BLUNDERBUSS

Arvola er nominert for «Buffy By er eventyrlysten» illustrert av Nora Brech, som er tredje bok i den kritikerroste og prisbelønte triologien om Buffy by - fattig jente fra rike Oslo.

Ingeborg Arvola debuterte i 1999 og har siden skrevet en rekke bøker for både barn og voksne. I 2019 ble hun tildelt Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur for sin første bok om Buffy By; Buffy by er talentfull - En selvbiografi. Samme bok ble også nominert til Brageprisen i kategorien Beste barne- og ungdomsbok.

Andre bok i Buffy by-serien kom i 2020 Buffy by er inspirert - En spennings roman, ble nominert til Kulturdepartementets illustrasjonspris for 2020. «Buffy­fortellingene er opti­mistiske, energiske, hjerte­varme – og morsomme.» skrev Gerd Elin Sandve i Dagsavisen.

ARKs barnebokpris

ARKs barnebokpris er en litterær pris som tildeles årets beste barnebok. En pris kåret av de ærligste leserne, henger høyt for landets barnebokforfattere. Nå skal over 10 000 barn fra 5. til 7. klasse sette i gang med å lese og kåre årets beste barnebok. Prisen blir utdelt i Oslo i november.