For sitt forfatterskap og bruk av nye formidlingsformer går Bjørg Vik-prisen til forfatter og låtskriver Trygve Skaug. Vi gratulerer!

Trygve Skaug (f.1985) er låtskriver, vokalist og poet. Skaug er en av Norges bestselgende lyrikere gjennom flere år. Han har gitt ut syv diktsamlinger og har over 190 000 følgere på Instagram, der diktene hans deles bredt.

Juryens uttalelse:

Årets prisvinner har evnen til å nå ut, treffe og gi litterære opplevelser for mange med sine dikt. Ved bruk av nye formidlingskanaler som instagram og andre sosiale medier, har prisvinneren fått flere generasjoner til å lese poesi.

Med syv diktsamlinger og fire soloalbum har årets vinner av Bjørg Vik-prisen skapt lyriske bilder som publikum kjenner seg igjen i. Diktene er forståelige, de er ofte korte, og har et lekent språk. Hoveddelen av prisvinnerens poesi henvender seg i du-form, en kvalitet som ofte skaper egne assosiasjoner og subjektive tolkninger hos leseren. Diktene oppleves nære, ekte og inkluderende. Forfatteren skriver om det hverdagslige og gjenkjennbare, men berører også viktige samfunnstemaer. Han bruker bevisst et moderne språk med populærkulturelle referanser, og treffer tidsånden med mange av sine dikt.

Prisvinneren har eksperimentert med forskjellige formidlingsmetoder, og har med stemme og musikk skapt en friskhet og moderne tone i diktet som litterært uttrykk. For sitt forfatterskap og bruk av nye formidlingsformer går Bjørg Vik-prisen 2021 til forfatter og låtskriver Trygve Skaug.

Bjørg Vik-prisen

Bjørg Vik-Prisen gis til en norsk forfatter som gjennom enkeltverk eller forfatterskap viser originalitet, litterær kvalitet og nytenkning gjennom sin kortprosa, noveller eller lyrikk.

I 2021 er det poesi og formidling juryen har hatt i fokus.