Tore Renbergs siste roman er "Tollak til Ingeborg", for den har han vunnet Bokhandlerprisen og Nynorsk litteraturpris.Foto: Øyvind Nesvåg

For sin langvarige innsats for kulturlivet blir Tore Renberg nå hedret med Rogaland fylkeskommunes kulturpris.

Tore Renberg (f. 1972) er fra Madla i Stavanger. Han debuterte som forfatter med boken Sovende floke i 1995. Han har skrevet en rekke bøker for voksne og barn som har høstet en rekke priser. For sin siste roman Tollak til Ingeborg mottok han Bokhandlerprisen og Nynorsk litteraturpris. Renberg har også utmerket seg innen film, teater og musikk.

– I hele mitt voksne yrkesliv har jeg investert krefter, tid og energi på å være en rogalending og å arbeide i dette fylket. Det har vært et helt bevisst valg. Jeg har forsøkt å bidra med mine vesle talenter, til at dette skal være et kulturelt sterkt sted, et nysgjerrig, spennende og fint sted. Hvis denne kulturprisen til Rogaland fylkeskommune handler litt om dette bidraget mitt, så liker jeg veldig godt å ha blitt sett for det, sier Tore Renberg.

Han setter stor pris på tildelingen.

– Tillitserklæringen som ligger i denne kulturprisen er nokså bevegende. Jeg synes dette er skikkelig stas, sier Renberg.

Rogaland Fylkeskommunes kulturpris

For sin langvarige innsats for kulturlivet blir Tore Renberg nå hedret med Rogaland fylkeskommunes kulturpris 2021. Prisen består av en statuett av John Th. Josefsen og 50 000 kroner.  Kulturprisen ble delt ut under fylkestinget i Haugesund 15. juni. 

 

Les mer på Rogaland Fylkeskommunes sider.