Odd Klippenvåg er en kritikerrost forfatter, hans romaner er sjeldent velkomponerte og språklig presise. Foto: Åsmund Holien Mo

Vi gratulerer Odd Klippenvåg med Havmannprisen for sin novellesamling «En lykkelig gift mann».

Dette er andre gang Odd Klippenvåg vinner Havmannprisen, første gang var i 1999 for sin novellesamling Body & Soul.  Tidligere i år vant Klippenvåg Ungdommens kritikerpris for sin novellesamling En lykkelig gift mann.

 

Juryens begrunnelse:

I en novellesamling som omhandler kjærlighet i alle slags aspekter, viser Odd Klippenvåg igjen at han er en forfatter å regne med. Historiene er stillferdige, med et språk som flyter lett og selvsagt, men likevel høydramatisk, i noveller som ikke føles hemmelighetsfulle, men fortsatt overrasker.

Havmannprisen

Havmannprisen har som formål å fremme nordnorsk litteratur. Prisen går til en forfatter med markant nordnorsk tilknytning.

Ved tildelingen vektlegges bøker med litterære og fortellermessige verdier som kombinerer kvalitet med folkelig appell.
En fagjury bestående av fire personer, en forfatter, en representant fra bokhandlerbransjen, en bibliotekar og en juryleder vurderer aktuelle titler, og kårer en vinner. Prisen deles ut under de årlige "Havmanndagene" Prisen er på 50.000 kr (fra 2009)

Juryen har bestått av:

  • Siri Gaski, leder av juryen
  • Ola Ivar Burås Storø
  • Anita Ravn Hartviksen
  • Sigrid Merethe Hanssen

Utdelingen av Havmannprisen skjer på Rana bibliotek, lørdag 8.mai kl. 11.00.