Annabelle Despard (Foto: Kjartan Bjelland) og Håkon Haugland er nominert til Sørlandets litteraturpris.

To forfattere fra Cappelen Damm er nominert til Sørlandets litteraturpris, lyrikeren Annabelle Despard og historiker Håkon Haugland.

Annabelle Despard er nominert for sin syvende samling Vannet bestemmer og historiker Håkon Haugland for I sjøfartens tid - Arendal 1723-1900. Stem på din favoritt her: Sørlandets litteraturpris.

Se presentasjon av nominasjonen til Sørlandets litteraturpris her.

 

De nominerte

Annabelle Despard (f. 1943) er cand.philol. og debuterte som lyriker i 1995. Hun har utgitt sju diktsamlinger.

I Vannet bestemmer søker Despard å belyse vår plass i naturen og universet. Hun skriver om det hun kjenner og har sett, det vidunderlige og det latterlige, fra Det gamle Testamentet til vaskemidler. Vitale bilder fra et levet liv som setter tilværelsen i perspektiv.

 

Håkon Haugland (f. 1980) er historiker med ph.d. i historie fra Universitetet i Bergen. Han driver med forskning og formidling innen norsk by-, sjøfarts- og lokalhistorie.

I sjøfartens tid - Arendal 1723-1900 er bind 2 av Arendal by- og regionhistorie. Bind 2 av Arendal by- og regionhistorie tar for seg utviklingen i arendalsdistriktet mellom 1723 og 1900, da Arendal var en av Norges største sjøfartsbyer, og sjøfart og skipsbygging var distriktets klart viktigste næringer.


Sørlandets litteraturpris

Sørlandets litteraturpris deles ut hvert år i kategoriene skjønnlitteratur og sakprosa til forfattere med tilknytning til Sørlandet. Den er etablert av de to fylkeskommunene Aust- og Vest-Agder og bibliotekene i samarbeid med en rekke bokhandlere i 2000.