Tore Renberg (Foto: Marie Von Krogh) og Ida Fjeldbraaten (Foto:

«Tollak til Ingeborg»  og «Jerv» er nominert til P2-lytternes romanpris, vi gratulerer Tore Renberg og Ida Fjeldbraaten!

Fra Cappelen Damm er to av seks bøker nominert til P2-lytternes romanpris.

I løpet av uke 8 får vi vite hvem som vinner, følg med på NRK P2 fra kl. 14.03 i dag, mandag 22.februar. 

«Jerv» av Ida Fjeldbraaten

Ida Fjeldbraaten debuterte som forfatter med romanen Jerv i våres. Romanen høstet svært gode kritikker i norske medier og Fjeldbraaten ble tildelt litteraturprisen Fredrik Halvorsens legat. Jerv er en roman om dyret i mennesket, og mennesket i dyret. Romanen utforsker dyreparken som overskuddsfenomen. Hva skjer på et sånt sted når samfunnet utenfor bryter sammen? Jerv er en brutal, sår og drivende fortelling om kroppsvæsker, kjefter, tenner, gjørme og bitt, om natur og kultur. Og om kreftene som bor i oss alle - men som kanskje ikke burde stagges.

«Tollak til Ingeborg» av Tore Renberg

Tore Renberg vant Bokhandlerprisen for Tollak til Ingeborg, og romanen ble hyllet av kritikerne da den kom ut tidligere i høst.

Tollak til Ingeborg fortel om Tollak, ein mann som har sterke krefter i seg – til arbeid, til kjærleik og til destruksjon.

P2-lytternes romanpris

P2-lytternes romanpris er NRKs egen litteraturkåring, og den eneste i Norge der juryen diskuterer seg fram til vinner for åpen mikrofon. En fagjury velger ut seks nominerte bøker utgitt i 2020. Leserjuryen NRK P2s publikum, som er lesere som ikke jobber med litteratur profesjonellt, kårer vinner-romanen i februar 2021.