Jenny Jordahl vinner av Pondus-prisen og Brageprisen i kategorien barn og ungdom for sin tegneserie «Hva skjedde egentlig med deg?» Foto: Guri Pfeifer

For andre gang på en uke har Jenny Jordahl vunnet pris for «Hva skjedde egentlig med deg?», først Brageprisen i kategorien barn og ungdom og nå Pondus-prisen, vi gratulerer!

I år klarte ikke juryen i Pondus-prisen å velge mellom Jenny Jordahl og Nora Dåsnes – så nå deles prisen for første gang ut til to vinnere.

Hva skjedde egentlig med deg? handler om overvektige Janne som blir mobba og foreldrene hennes som prøver å hjelpe henne. Jenny Jordahl (kjent som illustratøren av Kvinner i kamp) leverer en viktig og altoppslukende fortelling for barn og unge fra 9 år og oppover.

Pondus-prisen: Juryens begrunnelse

Pondus-prisen gikk i  år går til Jenny Jordahl og Nora Dåsnes for deres finstemte tegneserieromaner om jenter i overgangen mellom barndom og ungdom. For første gang deles Pondus-prisen ut til to serieskapere for to forskjellige verk: Jenny Jordahls Hva skjedde egentlig med deg? og Nora Dåsnes' Ti kniver i hjertet. Den samlede prissummen blir derfor i år satt opp fra 100 000 til 150 000 kroner.

– Jeg opplever begge som viktige bøker. På hver sin måte handler de om å vokse opp og bli akseptert, av andre enn seg selv. Dåsnes og Jordahl bryter seg elegant ut av tradisjonelle serieruter for å fortelle historiene sine. Dette er fiffig fortellerkunst fra perm til perm, sier juryleder Frode Øverli.

– Dette er helt fantastisk stas!, mener Jenny Jordahl (31), som er imponert over serieskaperen hun deler prisen med.

– Tenk at hun klarer å skrive og tegne så sårt og samtidig så ekstremt morsomt. Jeg gikk gjennom hele følelsesspekteret da jeg leste Ti kniver i hjertet. Så å dele prisen med Nora tar jeg som et stort kompliment.  Jeg tenker også at bøkene våre er litt i slekt, selv om de er veldig ulike.

De prisvinnende bøkene skal nå ut i verden, Hva skjedde egentlig med deg? er etter utgivelsen i oktober alt er solgt til Sør- Korea, Italia og Færøyene.