Magnus Carlsen og sjakkmorderen  av Aleksander Kirkwood Brown og John S. Jamtli (illustratør) er en av fem superfinalister til Bokslukerprisen, vi gratulerer!

Over 120 000 elever på 5., 6. og 7. trinn i norsk skole har lest og stemt fram sine fem superfinalister til Bokslukerprisen 2020/21.

De har diskutert og stemt fram de fem bøkene de mener bør være superfinalister i Bokslukerprisen. Magnus Carlsen og sjakkmorderen  av Aleksander Kirkwood Brown Aleksander Kirkwood Brown og John S. Jamtli er en av fem superfinalister til Bokslukerprisen.

Magnus Carlsen og sjakkmorderen er en nervepirrende og actionfylt sjakk-krim, med hele Norges Magnus Carlsen i hovedrollen.

Aleksander Kirkwood Brown og John S. Jamtli (illustratør) har laget en drivende og actionfylt tegneserieroman hvor løsningen på krimgåten i store trekk følger sjakkens logikk og regler

Femten juryklasser fra ulike regioner skal nå i gang med å lese bøkene og deretter stemme fram en vinnerbok. Bokslukerprisen deles ut i Oslo i forbindelse med Verdens bokdag 23. april 2021.

Bokslukerprisen

Bokslukerprisen er en nasjonal leselystpris for elever på 6. trinn i regi av Foreningen !les. Prisen har til hensikt å fremme lesing og leselyst, og å sette fokus på den gode norske skjønnlitteraturen som utgis for aldersgruppen 10-12 år.

Dette skoleåret ble Bokslukerprisen utvidet til å gjelde hele mellomtrinnet.

Bokslukerprisen er støttet av Kulturrådet og Utdanningsdirektoratet.