Tore Renberg vant også bokhandlerprisen i 2008 for sin roman "Charlotte Isabel Hansen". Foto: Marie von Krogh

Tollak til Ingeborg er årets beste bok i følge alle som jobber i norsk bokhandel. Vi gratulerer Tore Renberg med årets Bokhandlerpris.

Tore Renberg (. 1972) mottar Bokhandlerprisen for andre gang. Ti bøker var nominert til prisen. Ansatte i bokhandler over hele landet stemte fram Tollak til Ingeborg som sin favoritt blant årets norske bøker. Romanen ble hyllet av både anmeldere og lesere når den kom ut høsten 2020. «Herre jemini, Tore!» skrev VG, mens nettavisen kalte den «Høstens sterkeste roman».

– Dette var skikkelig herlig! Jeg takker for tilliten fra norske bokhandlere, som har stemt fram Tollak til Ingeborg. Det er himla gjevt å få denne anerkjennelsen fra de storlesende fotsoldatene som arbeider på golvet i norsk bokheim, ansikt til ansikt med leserne. Jeg vil også hilse til mine mange gode kolleger, jeg vet konkurransen var svært sterk i år, sier prisvinner Tore Renberg.

Bokhandlerprisen

Bokhandlerprisen er en norsk litteraturpris som ble etablert i 1948, og som har vært delt ut hvert år siden 1981. Prisen deles ut av Den norske Bokhandlerforening etter avstemning blant alle som arbeider i norsk bokhandel. Prisen er en bronsestatuett: «Takk for boken», utført av billedhugger Nils Aas. Boka det stemmes på må være av årets bøker og av en norsk forfatter innenfor skjønn/generell litteratur, inkludert barne- og ungdomsbøker.