Debutant Gulraiz Sharif med romanen «Hør her’a» er nå nominert både til Brageprisen og Bokhandlerprisen. Tore Renberg Foto: Hilde Renberg Tunsberg og Åsmund Holien Mo

Norske bokhandlere har stemt frem ti bokfavoritter fra årets bøker, Tore Renberg og debutant Gulraiz Sharif er to av de nominerte til Bokhandlerprisen. Vi gratulerer!

De nominerte til Bokhandlerprisen 2020

Tore Renberg: Tollak til Ingeborg

Gulraiz Sharif: Hør her'a!

 

Tore Renberg debuterte for 25 år siden med Sovende floke (1995), som han mottok Tarjei Vesaas' debutantpris for og som innledet det som skulle bli et usedvanlig rikt og mangfoldig forfatterskap som blant annet har gitt ham Bokhandlerprisen og P2-lytternes romanpris. I år er han nominert til Bokhandlerprisen for sin kritikerroste roman Tollak til Ingeborg. 

Gulraiz Sharif  er fra Oslo og jobber som lærer. Han opplever stor suksess med debutboken Hør her'a!  som nå både er nominert til Brageprisen og Bokhandlerprisen.  Boken blir omtalt som et fyrverkeri av en roman som treffer lesere i alle aldre. Den skildrer minoritetsmiljøet på en original og særegen måte, og byr på sleivspark til alle deler av det norske samfunnet.

Bokhandlerprisen

Bokhandlerprisen er bokhandlernes egen pris og deles ut etter avstemming blant alle som arbeider i norsk bokhandel. Boka det stemmes på må være av årets bøker og av en norsk forfatter innenfor skjønn/generell litteratur, også barne- og ungdomsbøker. Bokhandlerprisen er en bronsestatuett: «Takk for boken», utført av billedhugger Nils Aas.