De nominerte til Alma-prisen 2021: Rune Belsvik (Foto: Sol Nodeland), Gro Dahle (Foto: Line Fresti), Svein Nyhus (Foto: Line Fresti), Gry Moursund (Foto: Jan Alsaker/Observatoriet), Bjørn F. Rørvik (Foto: Maja Hattvang), Stian Hole (Foto: André Løyning) og Øyvind Torseter (Foto: Lars Aurtande)

Fra Cappelen Damm er hele syv forfattere nominert til den gjeve Alma-prisen; Rune Belsvik, Gro Dahle, Svein Nyhus, Gry Moursund, Bjørn F. Rørvik, Stian Hole og Øyvind Torseter.

ALMA-prisen, Astrid Lindgren Memorial Award - er verdens største pris for barne- og ungdomslitteratur.

 

Om Alma-prisen

Den går til en eller flere forfattere, illustratører, fortellere eller lesefremmende organisasjoner som holder høyt kunstnerisk nivå, og virker i Astrid Lindgrens ånd.

Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) ble opprettet etter forfatterens død i 2002 og er på 5 millioner svenske kroner.

Prisen deles ut 13. april 2021.

 

De nominerte

Rune Belsvik (1956) er forfatter, han har et langt, bredt og prisbelønt forfattarskap bak seg.

Gro Dahle (1962) er forfatter, hun har skrevet bøker i mange sjangre og vunnet en rekke litterære priser. Dahles bøker er oversatt til en rekke språk. Hun har holdt mange populære skrivekurs og utgitt bøker om å skrive

Svein Nyhus (1962) er tegner og forfatter. Han har vunnet en rekke priser. Illustrasjonene hans er kjent fra bøkene til Gro Dahle og fra prinsesse Märtha Louises Hvorfor de kongelige ikke har krone på hodet.

Gry Moursund (1969) er forfatter og illustratør. Hun har utgitt en rekke egne bøker, og hun har jobbet med andre forfattere, bl.a Bjørn F. Rørvik, på de suksessrike bøkene om Bukkene Bruse.

Bjørn F. Rørvik (1964) er forfatter, kanskje mest kjent for bøkene om Bukkene Brusei tillegg til Reven og Grisungen-serien.

Stian Hole (1969) er grafisk designer, illustratør og forfatter av barnebøker. Han har vunnet en rekker priser, både norske og internasjonale.

Øyvind Torseter (1972) er illustratør og forfatter. Han har vunnet en rekker priser, både norske og internasjonale.