Ida Larmo (Foto: Nina Ruud) og John Sigvart Jamtli

Vi gratulerer Ida Larmo og John S. Jamtli med nominasjonene til den norske tegneserieprisen Sproing.

SPROING-prisen deles ut i klasser for beste norske og beste utenlandske tegneserie. Ida Larmo er nominert for Bow & Arrow og John S. Jamtli for Sabotør - Operasjon muskedunder.

 

Den kritikerroste Bow & Arrow (2019) er Ida Larmos første tegneserieroman, og er basert på hennes egne opplevelser det året hun studerte illustrasjon i London. Larmo har en bachleor i Visuell kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo og jobber som illustratør og grafisk designer.

 

John S. Jamtli er illustratør, serieskaper og konseptdesigner. Han fikk sitt gjennombrudd med Sabotør (2018), en tegneserieroman fra krigens dager, basert på om Osvaldgruppen og deres katt- og mus lek med Gestapos verste agenter. Sabotør – Operasjon Muskedunder (2019) forteller historien om Sverre Granlund og sabotasjeaksjonen mot kraftverket i Glomfjord i 1942.

 

SPROING-prisen deles ut av Norsk Tegneserieforum (NTF) for å ære gode tegneserieskapere og fremme den generelle interessen for tegneserier publisert i Norge. Utmerkelsen deles ut innen kategoriene beste norske og oversatte tegneserie. Tegneserien må være førstegangsutgitt i det året prisen gjelder for.