Amalie Kasin Lerstang debuterte i 2014 med romanen "Europa", som hun mottok Tarjei Vesaas debutantpris for. Foto: Kristine Helliesen

Vi gratulerer Amalie Kasin Lerstang med nominasjonen til LOs nyopprettede litteraturpris. Prisen skal gå til en forfatter som utmerker seg med arbeiderklasselitteratur.

- Akkurat den prisen ble jeg ekstremt glad for å bli nominert til, sier Lerstang til avisa Telen. Jeg tror veldig mye litteratur har handling fra middelklassen. Men kanskje er det ikke så mange historier fra den delen av arbeidslivet der folk er mest utsatt, der det er utpreget bruk av midlertidighet og effektivisering.

Hun håper at opprettelsen av LO-prisen kan skape mer blest om den typen arbeidsliv - også i romanhandlinger.

Amalie Kasin Lerstang er nominert for diktsamlingen Vårs som er en politisk og håpefull diktsamling fra Notodden. Her står 1.mai-togets faner side om side med rånerbilers senka understell, osteboller og jenter som lukter røyk.

LOs litteraturpris er en nyopprettet pris. Prisen skal øke statusen til arbeiderlitteraturen og løfte fram arbeidsfolks fortellinger. Prisen skal løfte og synliggjøre arbeiderlitteraturen, og bidra til at arbeiderlitteratur er en hedersbetegnelse. Prisen er et diplom og 100 000 kr.

Prisen skulle egentlig foregått på Odda 1.mai, men på grunn av korona-krisen så utsettes den til 26.august og vil da deles ut på Litteraturhuset i Oslo.