«Med sine sprelske, fandenivoldske og ordspillpregede diktsamlinger, har han [Morten Wintervold] skapt seg sin egen plass i norsk poesi.» skrev Joakim Kjørsvik i Klassekampen i forbindelse med utgivelsen av BYEN, BYEN, BABYEN. Foto:

Vi gratulerer Morten Wintervold med nominasjonen til Havmannprisen for beste bok i 2019.

Etter ti års taushet vendte Wintervold tilbake med ny diktbok. Muligens mer dempa, men den lekne stemmen er umiskjennelig. BYEN BYEN BABYEN er tydelig forankra i et bylandskap langt mot nord – hvor natur og kultur glir sømløst over i hverandre.

Juryens begrunnelse

Morten Wintervold: Byen byen babyen

Selv om Wintervolds forrige diktsamling het Oldemor, du er med barn, er det i denne boka poeten som blir far, i et tilgjengelig og gjenkjennelig språk; et nordnorsk byliv fylt av skit, sæd og kropp, men også natur, slekt, og kjærlighet. Wintervold er en poet som gjør poesien både enkel og rik, i en diktsamling som kan leses og gjenleses, ofte.

 

Juryen har bestått av juryformann Siri Gaski, samt jurymedlemmene Ole Burås, Anita Hartviksen Ravn og Sigrid Merethe

Havmannprisen

Havmannprisen er en litterær pris som utdeles årlig for beste nordnorske bok utgitt i foregående år. Prisen utdeles under Havmanndagene i Mo i Rana, av Rana bibliotek og Nordland fylkesbibliotek i samarbeid med Helgeland sparebank, Ark Mo og Norsk Forfattersentrum.

Prisutdelingen vil foregå som en «livesending» fra Rana bibliotek, onsdag 6.mai kl. 18.00, der vinner av Havmannprisen vil bli annonsert.