Anna Fiske lekne, særegne strektegninger og kreativ nyskapning har gitt henne flere høythengende priser og utmerkelser. Foto: © NORLA / Sabine Felber

Gratulerer til Anna Fiske med gull i kategorien barnbøker for beste illustrasjon. «En fest av bildebok» sier juryen om Hvordan lager man en baby?

Anna Fiske vant gull i kategorien barnebøker for illustrasjon av  boken, Hvordan lager man en baby?

Anna Fiske er forfatter, illustratør og tegneserieskaper. Hun står bak en rekke bildebøker og tegneserier, både med egne tekster, og som illustratør for andre forfattere.

Grafill deler hvert år ut priser til det beste som er laget av grafisk design, illustrasjon, digital design og moving image. Vinnerne er valgt ut av en fagjury bestående av 25 norske og utenlandske utøvere. Visueltprisen er Norges største design- og illustrasjonskonkurranse.

 

Juryens kommentar:

En fest av bildebok om kjærlighet og samliv, hvor utøver går uredd inn i tema og beskriver grundig både i tekst og tegning. Her blir både tegnestil og anatomi sekundært; kropper i alle fasonger, overdrevne proporsjoner og stillinger jobber sammen for å formidle samliv, sex og forplantning til barn. Her er ingenting forfinet, men heller tegnet ut i en rå, karakteristisk stil. Boken fungerer som en fin bro for å snakke med barn om dette. Dette er en bok man kan lese om og om igjen, og likevel oppdage nye detaljer. At mennesker av samme kjønn får stå sammen i parforhold uten at det gjøres noe poeng ut av det er veldig flott, selv om man burde kunne ta det for gitt i dag.

Boken er rik både i det visuelle uttrykket, informasjon, mangfold og diversitet. Her fungerer frittstående små illustrasjoner uten faste rammer veldig godt. Utøver bruker sidene på en fin måte, og fører leseren gjennom lekne og varierte oppslag i en naturlig rytme. Resultatet blir en veldig tilgjengelig bok om seksualitet og mangfold. Det føles som denne boken kun kan gjøres på denne måten. Voksne kan også lære ett og annet her!