I "En bror for mye" (2016) tar Linde Hagerup for seg død og store forandringer i familiestrukturer sett fra et barns perspektiv. I et intervju uttalte hun at boken ble skrevet etter at hennes nære venninne Torunn Borge døde brått. Foto: Observatoriet

Forfatter Linde Hagerup er nominert til Deutscher Jugendliteraturpreis 2020 i klassen Beste barnebok for En bror for mye. Boken er oversatt til tysk av Gabriele Haefs og utgitt på forlaget Gerfstenberg under tittelen Ein Bruder zu viel med illustrasjoner av Felicitas Horstschäfer. Cappelen Damm gratulerer!

Deutscher Jugendliteraturpreis


Deutscher Jugendliteraturpreis er verdens mest prestisjefylte pris for barne- og ungdomsbøker og ble delt ut første gang i 1956. Hensikten med prisen er bl.a. å sette fokus på litteratur for de yngste leserne, medvirke til deres personlig utvikling, stimulere barn og unge til å lese og gi utvalgte kvalitetsbøker tilgangen til det store, tyske bokmarkedet. Prisen er på 72 000 euro. Prisen deles ut i forbindelse med den årlige bokmessen i Frankfurt i oktober. 

En bror for mye

En bror for mye er beregnet på aldersgruppen 9-12 år. Den norske utgaven av boken er illustrert av Jens A. Larsen.

Boken fikk svært gode anmeldelser da den kom ut i 2016.​


​​
"Sterk høytlesingsbok (...) et intenst kammerspill (...)" Guri Fjeldberg, Bergens Tidende  Terningkast 5

​"Poetisk og engasjerende om en niårings store utfordring (...) en helstøpt roman ..." Marie Kleve, Dagbladet  Terningkast 5

"Troverdig og fint om utenforskap (...)" 
​​Solgunn Solli, Altaposten  Terningkast 5


Linde Hagerup

​Linde Hagerup (f. 1968) debuterte i 1999 og har siden skrevet bøker for både barn, ungdom og voksne. Linde Hagerup er barnebarn av Inger Hagerup, og var bare 17 år da hun kom inn på Skrivekunstakademiet i Bergen, der hun bl.a. hadde Jon Fosse som lærer. Hun har ellers jobbet med ulike typer kulturarbeid og vært medredaktør i det litterære tidsskriftet Vagant.