To av de tre nominerte til Sølvkniven er Cappelen Damm-forfattere. Vi gratulerer de nominerte; Monika N. Yndestad og Terje Bjøranger.

Monika Yndestad er nominert for Ulmebrann, fjerde boken i serien om journalist Alice Bratt. Monika N. Yndestad skriver underholdende og realistisk journalistkrim med høyt tempo og driv. Gjennom hovedpersonen Alice Bratt danner forfatteren et levende bilde av det tøffe og til tider kyniske miljøet i nyhetsredaksjonen i BA.

Terje Bjøranger er nominert for Business, en medrivende krimroman med et realistisk blikk på Norge i dag av politiadvokat i Kripos. «Solid, og overraskende god norsk politikrim som godt kan ende som en av årets sterkeste spenningsromaner.» skrev Ole Jacob Hoel i  Adresseavisen og ga boken terninkast 5.

Sølvkniven er en litterær pris som blir utdelt hvert år på krimfestivalen «Blodig Alvor i landsbyen» i Randaberg. Den ble innstiftet i 2018 av festivalsjef Simen Ingemundsen. Trofeet er smidd av Smed T. Kristiansen, og skal forestille en blodpøl med en kniv plantet i sentrum. I juryen sitter festivalsjef Simen Ingemundsen, Henning Sviland, Hanne R. Utheim og Astrid Terese Risvold Skjeggerud.

Monika Yndestad kan du også møte på Krimfestivalen i Oslo som starter 5. mars, programmet finner du her!