Michel Houellebecq (Foto: Barabara d'Allesandri © Flammarion) og Samanta Schweblin (Foto: Alejandra López) er begge nominerte til den prestisjefylte Booker International Prize.

De nominerte til den prestisjetunge Booker International Prize er offentliggjort. Fra Cappelen Damm er det to på listen, Michel Houellebecq og Samanta Schweblin.

Bookerprisen er den mest prestisjetunge litteraturprisen i den engelskspråklige verden.

De nominerte

​Den internasjonale Bookerprisen går til en bok oversatt til engelsk blant disse finner vi den kontroversielle og prisvinnende franske forfatteren Michel Houellebecq, som er nominert med sin bestselgende roman Serotonin. Til tross for at han nå er internasjonal, bestselgende forfatter og regnes som en av de fremste i sin generasjon, skaper han fortsatt debatt og hans romaner begeistrer og provoserer. Alle bøkene til Michel Houellebecq er oversatt til norsk.

​En annen nominert roman er Samanta Schweblins Little Eyes, hvis spanske originaltittel er Kentukis. På norsk vil boken få tittelen Kentuki. Den utgis i slutten av mars ​og forfatteren kommer til Litteraturfestivalen på Lillehammer i slutten av mai. Samanta Schweblin er tildelt en rekke priser for sine originale og urovekkende bøker. Hun regnes som en av latinamerikas fremste, unge forfattere Schweblin ble også nominert til Bookerprisen for sin første bok, Feberdrøm.

Booker International Prize

Booker var blant prisene som først startet med en langliste, det vil si en rekke nominerte som etter en gitt tid blir kortet ned til kortlisten og deretter til slutt én vinner. 19. mai kåres vinneren, som da mottar rundt 600 000 kroner. Prisen deles med oversetter av romanen. Det ligger en uvurderlig oppmerksomhet både i å nomineres og å vinne, og dette har som regel stor betydning for forfatterskapene.