Trygve Skaug kommer med ny diktsamling i januar, "Ikke slipp". Foto: Øyvind Ganesh. Elin Viktoria Unstad kommer med sin tredje ungdomsroman høsten 2020. Foto: Marte Mundal

Nominasjonene til Uprisen 2020 er nå offentliggjort. To av de fem nominerte er hjemmehørende på Cappelen Damm.

De to nominerte er den Brådypt av Elin Viktoria Unstad og Følg med nå av Trygve Skaug - vi gratulerer!

Brådypt er en psykologisk thriller for ungdom, «...den er intens og veldig spennende!»  Anita Steigre, Hammerfestingen. Les mer om Brådypt på Boktips.

Følg med nå er en poesibok for ungdom, «Skaug skriver kort og direkte. Han treffer med dette raskt en nerve, nesten som grunnlaget er for Instagram, uten at dette skal brukes til å desavuere ham, verken som dikter – eller artist.» Anders Neraal, Bok365.no

Trygve Skaug (f.1985) er låtskriver, vokalist og poet. Han er en av Norges bestselgende lyrikere, med over 25 000 solgte bøker på eget forlag og nesten 100 000 følgere på Instagram. 27. januar kommer ny diktsamling fra Skaug, Ikke slipp. Les intervju med Trygve Skaug på Boktips.

Elin Viktoria Unstad ble født i Oslo i 1978.. Hun er utdannet innen informatikk, med et blaff av filosofi. Så lenge hun kan huske har hun elsket å skrive. Hun debutert med ungdomsromanen Vega i 2017.

 

Uprisen ble utdelt først gang i 2007 og er ungdoms egen kåring av den beste norske ungdomsboka utgitt inneværende år. Prisen arrangeres av Foreningen !les i samarbeid Norsk Litteraturfestival på Lillehammer og Den kulturelle skolesekken.

Uprisen deles ut 28.mai på Norsk Litteraturfestival.