Alexander Løken vant historiens første Bokslukerpris for boka «Trollskallen». Foto: Moment Studio

«Victoria Vargmo og jerntrollet» av Alexander Løken er en av superfinalistene til Bokslukerprisen 2019/2020, vi gratulerer!

Bokslukerprisen er en nasjonal leselystpris for elever på 6. trinn i regi av Foreningen !les. Prisen har til hensikt å fremme lesing og leselyst, og å sette fokus på den gode norske skjønnlitteraturen som utgis for aldersgruppen 10-12 år. Bokslukerprisen er støttet av Kulturrådet og Utdanningsdirektoratet.

I hele høst har elevene lest utdrag fra ti norske skjønnlitterære bøker i aldersgruppen 10-12 år. De har diskutert og stemt fram de fem bøkene de mener bør være superfinalister i Bokslukerprisen. Victoria Vargmo og jerntrollet er en av fem superfinalister til Bokslukerprisen.

Victoria Vargmo og jerntrollet er fra samme univers som den kritikerroste og prisvinnende trilogien Edvard Frosts ekspedisjoner . Trilogien hanket inn både Bokslukerprisen  og flere fine nominasjoner. Victoria Vargmo er Edvards barnebarn, og hun er ikke mindre tøff enn sin bestefar. Og det er fint, for høsten 1939 byr på noen helt nye utfordringer.

Fem juryklasser fra ulike fylker skal nå i gang med å lese bøkene og stemme fram en vinnerbok. Bokslukerprisen deles ut i Oslo 23. april 2020 på Verdens bokdag.