Cappelen Damm har tre av fem i finalen om kåring av Beste Norske kokebok 2019. Vi gratulerer kokebokforfatterne; Anne-Kat.Hærland, Björn Svensson, Martin Fjeld, Lise Finckenhagen og Jan Ivar Nykvist.

Kokken, bakeren, hun komikeren og mat de elsker

Av Anne-Kat.Hærland, Björn Svensson og Martin Fjeld. Dette er en bok om mat fra en av Norges beste kokker, og om brød fra en supergod surdeigsbaker, ført i penn av en av Norges mest slagferdige kvinner.

 

God mat hele uka

Lise Finckenhagens mesterlige evne til å kombinere spennende smaker og til å formidle oppskriftene på en enkel og god måte, har gjort henne til en av landets mest folkekjære kokker. I denne boken finner du 130 av folkets favoritter.

 

Sunt på grillen

Fire ganger Norgesmester i grilling, Jan Ivar Nykvist ønsker å formidle et sunnere aspekt ved grillingen. Her er inspirerende oppskrifter på alt det andre man kan legge på grillen: enkelt, smakfullt – og sunt!

 

Beste norske kokebok

Beste norske kokebok er et samarbeid mellom Norli og Apéritif.

Årets kokebokjury:

  • Per A. Borglund, redaktør Mat fra Norge og innehaver av Norges største kokeboksamling
  • Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif
  • Camilla Tvedt, kategorisjef, Norli Bokhandel
  • Janneken Øverland, tidligere forlagsredaktør i Gyldendal og De Norske Bokklubbene
  • Marius Renberg, bokdesigner
  • Terje Ommundsen, kokk og forfatter fjorårets finalistkokebok Thai-obsessed 

 

Prisen for Beste Norske kokebok 2019 deles ut torsdag 28. november i Norli Universitetsgata.

Vi ønsker finalistene lykke til i finalerunden