Vigdis Hjorth skriver eksistensielle bøker om menneskers vilkår og livsvalg, og har et skarpt blikk for aktuelle temaer i samtiden. Foto: Agnete Brun

Sent tirsdag kveld ble det klart at Vigdis Hjorth er én av ti nominerte til den prestisjefylte amerikanske National Book Award. Hun er nominert i kategorien oversatt skjønnlitteratur for sin mye omtalte roman «Arv og miljø».

Arv og miljø ble lansert i det engelskspråklige markedet denne uken og har allerede fått svært god mottagelse i flere store publikasjoner som Financial Times, Paris Review, Publishers Weekly og New Statesman. 

Den engelske utgaven er utgitt under tittelen Will and Testament og Charlotte Barslund står bak oversettelsen. Boken er så langt utgitt på 21 språk.

Finalistene i National Book Award blir annonsert 8. oktober, og vinneren blir offentliggjort under en tilstelning 20. november i New York.

Hjorths kritikerroste roman Arv og miljø utløste en stor debatt da den utkom i 2016. Den vant Bokhandlerprisen og Kritikerprisen, og ble nominert til Nordisk råds litteraturpris. I 2018 ble den satt opp som teater ved Den Nationale Scene i Bergen.

 

Les mer om prisen National Book Award og de nominerte her!