Mari Moen Holsve er vinner av Bokslukerprisen 2018/2019

Mari Moen Holsve er tildelt Bokslukerprisen for grøsseren "Ingen sover trygt i natt". Foto: Maja Hattvang

Vi gratulerer Mari Moen Holsve med den gjeve Bokslukerprisen. 80 000 elever på 5.- og 6. trinn i norsk skole har lest og stemt fram vinnerboka Ingen sover trygt i natt.

– Dette er en av de kuleste prisene du kan få, fordi vi skriver jo bøkene for dere. Tusen takk alle sammen, sa Mari Moen Holsve da hun mottok prisen på Sentralen i Oslo.

Ingen sover trygt i natt er en skikkelig spennende og Stranger Things-aktig grøsser for de som liker å bli skremt, passer for barn fra 10 til 14 år.

Mari Moen Holsve (f. 1986) debuterte med fantasyromanen Skjelka-Agenten i 2006. For hennes andre bok, Rasp (2008), ble hun nominert til UPrisen. Boken Halvgudene vant i 2011 ARKs barnebokpris.

Fra Juryens begrunnelse:

Vinnerboka er så skummel at den har fått det til å grøsse nedover ryggene våre og hjertet til å slå litt hardere. Den er sykt bra, mener vi. Den har alt en grøsse burde ha, spenning og svrion, dessuten er den tankevekkende. Den fikk frem både redsel og tristhet i oss. Noen har også fått mareritt om natta, og det mener vi betyr ordentlig kvalitet. Det er jo tross alt det tittelen på boka handler om.

Bokslukerprisen

Bokslukerprisen er en nasjonal leselystpris for elever på 5. og 6. trinn i regi av Foreningen !les. Prisen har til hensikt å fremme lesing og leselyst, og å sette søkelyset på den gode norske skjønnlitteraturen som utgis for aldersgruppen 10-12 år. Bokslukerprisen er støttet av Kulturrådet og Utdanningsdirektoratet.

Juryklassene til årets Bokslukerpris kom fra Ellingsrudåsen skole (Oslo), Hasle skole (Oslo), Kirkenær skole (Hedmark), Lysheim skole (Vestfold), Mellom-Nes skole (Akershus), Risør barneskole (Aust-Agder), Silsand barneskole (Troms), Sunde skole (Vest-Agder),  Valldal skule (Møre og Romsdal) og Vanvikan skole (Trøndelag).

Premien er på kr 25 000.


 


En morgen i oktober får Håkon beskjed om at klassekameraten Jon Michael er død.
Det brå dødsfallet gjør Håkon, Marie og Hares nysgjerrige. Etter skolen tar de en omvei hjem, forbi Jon Michael hus. Der er det sykebil og politi, og Håkon tar en titt inn gjennom vinduet til Jon Michael. Bare for å se. Synet som møter ham er grotesk.
En morder er løs i Skymdal – og morderen har bare så vidt begynt.

Ingen sover trygt i natt vant Bokslukerprisen 2019. "Den er sykt bra," sa juryen i sin begrunnelse.