De nominert til Havmannprisen

Tre forfattere fra Cappelen Damm er nominert til Havmannprisen; Ingeborg Eliassen, Ingeborg Arvola og Odd Klippenvåg. Vi gratulerer!

Havmannprisen er en litteraturpris som skal ha som formål å fremme nordnorsk litteratur. Ved tildelingen skal det legges vekt på bøker med skjønnlitterær og fortellermessig kvalitet. Prisen skal gå til forfattere med markant nordnorsk tilknytning. Prisen tildeles den boka som i året som gikk blir vurdert som den beste ut fra disse kriteriene.

Prisen deles ut av Rana bibliotek, Nordland fylkesbibliotek og Helgeland Sparebank. Premien består av et diplom, et nordlandsåkle og et pengebeløp; og deles ut under Havmanndagene 4.mai på Rana bibliotek.

Ingeborg Eliassen: Du tror det ikke før du får se det
«Men det er ikke det verste» skriver Eliassen som omkved i en særdeles høytlesningsvennlig billedbok, med illustrasjoner av Hilde Hodnefjeld som vil glede både voksne og yngre lesere.
Du tror det ikke før du får se det er en rytmisk og underholdende bok som kombinerer Eliassens kreative tekstunivers med Hodnefjelds fantastiske illustrasjoner. Boka skaper en utforskertrang hos leseren i både tekst og bilder, og man får lyst til å lese den om og om igjen.

Ingeborg Arvola: Vilkår for liv
Noe har skjedd med verden, og vi får følge reven Ni mens hun finner ut av hvordan både mennesker og dyr skal navigere denne nye virkeligheten.
I denne drivende dystopiske fortellingen finnes innslag av magisk realisme, men det er en skitten og ubekvem virkelighet vi møter. Noen vil kanskje synes den er tidvis kvalmende, men de fleste vil nok være enig i at den hele tiden er medrivende.

Odd Klippenvåg: Et elskelig menneske
Birger driver et kunstgalleri, bor på Frogner og omringer seg med finkultur. Så dukker Kjerand opp, et bekjentskap fra Birgers ungdomstid i Telemark. Kjerand har prostatakreft og vil ikke lenger angre på alt han ikke har gjort.
Klippenvåg skriver fram karakterene Birger og Kjerand på en måte som er både distansert og besnærende, med et godt blikk for kunstneriske detaljer både i maleriene Birger stiller ut og i boka som vokser fram.