Radioteatrets Påskrim på NRK i år er «Voodoo på vestkanten»

Knut Nærum er forfatter og dramatiker. Han har skrevet fire bøker om privatetterforsker Oberon Qvist. Foto: Agnete Brun

Knut Nærums roman Voodoo på vestkanten blir årets Påskekrim på NRK radio.

I Voodoo på vestkanten møter vi den private etterforskeren Oberon Qvist og hans Watson – kriminalforfatteren Kjell Nilsen. Oberon Qvist tar på seg å løse mysteriet med brødrene Gram og voodoo-sekten i Holmenkollåsen. Her blir det både mord og zombier.

Boken fikk strålende anmeldelser da den kom i 2015, «Morsom, smart og full av referanser […] Knut Nærum overgår mange av dem han parodierer» skrev Torbjørn Ekelund i Dagbladet og ga boken terningkast 5. Jarle Natland i Stavanger Aftenblad ga også boken terningkast 5; «Voodoo... fungerer som knakende festlig underholdning med presise og satiriske observasjoner av vår tid...».

Radioteatret har lang tradisjon i å lage Påskekrim. Siden 1980 har NRK radio sendt krimhørespill  nesten hver eneste påske.

Voodoo på vestkanten, som blir sendt i år, er dramatisert av Knut Nærum. Dramaturg er Mathias Calmeyer, regi og bearbeidelse er ved Else Barrat-Due og Arne Barca er lyddesigner.

LES OGSÅ: Knut Nærum er tilbake med ny Oberon Qvist-krim.

En forbannelse som strekker seg fra det karibiske hav til Oslos aller beste vestkant. Et norsk næringslivseventyr basert på utbytting, pisking og annen uhumskhet. En død mann som nekter å holde seg i graven. En hevn fra det hinsidige.