Kritikerprisen til Kaia Dahle Nyhus

Kaia Dahle Nyhus er tildelt Kritikerprisen for beste skjønnlitterærer barne- og ungdomsbok med Verden sa ja

Verden sa ja er en original og reflektert skapelsesfortelling. I tekst og bilder forteller Kaia Dahle Nyhus sin versjon av skapelseshistorien med holdepunkter i virkeligheten; en utviklingshistorie som både er realistisk og mytologisk. Juryen skriver at Nyhus har laget en konfronterende bildebok om håpet og advarselen som følger det å være menneske på jorden.

Kaia Dahle Nyhus (f. 1990) er utdannet illustratør ved Kunsthøgskolen i Oslo, og har studert Storytelling på Konstfac i Stockholm. Hun debuterte med i 2014 med barnebokenVil du høre en hemmelighet?, som hun mottok NBUs debutantpris Trollkrittet for.

Til våren kommer Nyhus ut med sin første bok for voksne på Flamme forlag, lyrikksamlingen Du sier, jeg sier.

Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok har vært delt ut siden 1978. Prisvinneren er valgt av en jury bestående av tre medlemmer. Juryen velges av årsmøtet i Seksjon for litteratur. Årets jury består av Morten Olsen Haugen, Karen Frøsland Nystøyl og Geir Vestad. Varamedlem: Ingvild Bræin.

Evolusjon for de yngste!

Verden sa ja

Hvordan oppsto verden og hvordan ble vi, vi?

Kaia Dahle Nyhus tar leseren med på en forunderlig oppdagelsesreise for å finne ut hvor vi kommer fra og når vi ble mennesker.

Det er evolusjon for de yngste og fortalt på en original og glitrende måte.

I denne boka møter vi et ungt par. De deler hverdager sammen, snakker med hverandre, møter hverandres språk. Med hver sin stemme bygger de det som blir deres felles historie. Kaia Dahle Nyhus (f. 1990) er en kjent stemme for barn og unge. Dette er Kaia Dahle Nyhus' første bok for voksne.