«Helsesista» kommer med bok til høsten!

Tale Maria Krohn Engvik, Helsesista, ble hedret med Tabuprisen i 2018. «Helsesista har revolusjonert hvordan vi kan snakke med unge om vanskelige ting. Hun når ut til mange. Vi trenger sånne som henne», sa generalsekretær Tove Gundersen i Psykisk helse. Foto: Guri Pfeifer

Tale Maria Krohn Engvik er under navnet Helsesista blitt kjent som hele Norges helsesøster på sosiale medier. 
Nå skal hun hun også utgi bok.

Som hele Norges «Helsesista» har Tale Marie Krohn Engvik blant annet som mål å inspirere ungdom til å bli trygge på seg selv, og hun ønsker å bidra til at unge mennesker tør å åpne seg om ellers tabubelagte tema. I arbeidet sitt kombinerer hun seriøs kunnskap, kreativitet, energi, humor, kjærlighet og #happymoments. Denne formen tar nå Krohn Engvik med seg videre inn i arbeidet med en bok som skal lanseres til høsten.

-Cappelen Damm har, sammen med flere andre forlag, i nærmere to år ønsket å få Helsesista inn i en egen bok. Norsk ungdom valgte meg som sin digitale helsesøster, og jeg valgte dem tilbake i alt jeg gjør.
Helsesista sitt univers skapes daglig og blir til mens jeg går. Og nå går altså veien min inn i en egen bok. Jeg er like spent som jeg håper de som følger meg, og heier på arbeidet mitt, er på denne boka
, sier Tale Maria Krohn Engvik.

Krohn Engvik har vunnet priser som Årets forbilde, Årets Ladejarl, Årets sterke mening under Vixen Influencer Awards og Rådet for psykisk helse ga henne også tabuprisen i 2018. Hun har fått egen TV-serie, hun holder foredrag over hele landet og hun har en snapchat-konto som daglig besøkes av opp mot 150 000 seere. Nå blir hun altså også forfatter.

-Helsesista bryter tabuer og når ut til mange som ellers ikke ville tatt kontakt med den tradisjonelle helsetjenesten. Det er et stort behov for at kunnskapen hun formidler kommuniseres på så mange flater som mulig. Cappelen Damm ser viktigheten av å samle kunnskapen hennes i et varig og håndfast format, nemlig boka. Vi gleder oss til å bidra i arbeidet med å få Helsesistas budskap ut til flest mulig. Dette vil bli en svært viktig bok for en bred målgruppe, både ungdom og foreldre, sier redaksjonssjef Hege Eikenes Randen i Cappelen Damm.