Ingunn Aamodt er vinner av Barnas bokpris 2018

- Det er jo en av de aller gjeveste prisene å få fordi det er barnejuryer. Sier en glad og kjempestolt vinner Ingunn Aamodt.

Vi gratulerer Ingunn Aamodt med Barnas bokpris 2018 for boken «Dukkens rette eier». Boka er del av «Marg og bein» som går inn i sitt 11 år som populær bokserie for barn.

- Jeg føler at denne prisen ikke bare er til denne boken men også til "Marg og bein". Den viser at barna fortsatt elsker grøss, sier prisvinner Ingunn Aamodt.

Det betyr mye for henne at boken er stemt frem av barna selv. Rundt 600 femte- og sjetteklassinger fra Bergen kommune har fått anledning til å stemme på sin favorittbok blant fem andre populære barnebøker. 

- Det er jo en av de aller gjeveste prisene å få fordi det er barnejuryer. Det er leserne som har valgt min bok og det er det som er stas. Disse prisene henger høyest for meg. Jeg er kjempestolt, sier Aamodt.

Dukkens rette eier er en oppfølger til boken Dukken som ble gitt ut i Marg og Bein-serien for åtte år siden. Ingunn Aamodt bestemte seg for å skrive denne etter årevis med masing fra barna selv.  

- Ingunn har en enorm evne til å få kontakt med leseren. Hun skriver bøker som virkelig treffer barna. Det sier jo litt om hvor mye boka fortsatt leses i dag og hvilken fanskare disse bøkene fortsatt har når de velger en oppfølger til en bok som ble skrevet for åtte år siden, sier Ingunn Aamodts redaktør Steffen Sørum i Cappelen Damm.

Nå har barna igjen begynt å etterlyse en ny oppfølger.

- Tilbakemeldingene jeg får mest er at jeg må skrive en til. Så nå må jeg nesten vurdere det og det hadde jeg jo ikke tenkt. Barn liker jo å bli skremt og Marg og bein er like populært nå som for noen år siden, sier forfatteren.

Ingunn Aamodt er født i Honningsvåg i Finnmark i 1965, og er nå bosatt på Frogner i Sørum. Hun er utdannet lærer i kunst- og håndverk, men har jobbet som barnebokforfatter på heltid siden 1998. Hun har skrevet en rekke spenningsbøker for barn og ungdom. Forfatteren illustrerer noen av bøkene sine selv.

Det finnes en magisk dukke som lar eieren oppleve det samme som dukken. Opplever den gode ting, lyser suksess mot dukkens eier. Men hvis dukken skades på noen vis, vil ulykken ramme.

Forrige eier, Eva, fikk smertelig erfare dette. Nå ligger hun på sykehus. Kusinen hennes får nyss om den fantastiske dukken. Da klekker hun en plan og forsøker å overta dukken.

Men det eneste som kan redde den døende Eva, er dukken. Men dukken har sine egne veier.