Else Kåss Furuseth er Årets Navn i VG

«Else Kåss Furuseth har skrevet en viktig bok som ufarliggjør terapi» skrev Gro Jørstad Nilsen i Bergens Tidende om «Else går til psykolog», og ga boken terningkast 5. Foto: Maja Hattvang

Vi gratulerer Else Kåss Furuseth med hedersprisen Årets Navn i VG 2018.

« – Jeg takker, og deler æren med alle som har vært modige og fortalt sine historier i TV-programmet mitt om selvmord, og alle som har stemt. Det viser at vi er mange som bryr oss om å skape et samfunn hvor vi tåler hverandres smerte. For dette handler jo ikke om meg, men om å tørre å være til bry og om å se hverandre. Ikke bare i julen, men 365 dager i året. Ring noen du er glad i, oppfordret 38-åringen.» sier Else til VG.

Else Kåss Furuseth (f. 1980) er en av Norges mest profilerte komikere, godt kjent fra P3 og TV2-programmet Torsdag kveld fra Nydalen.Tidligere i høst kom hun ut med boken Else går til psykolog, hvor hun deler personlig og åpenhjertig fra terapirommet. På Verdensdagen for psykisk helse, 10. oktober, ble Furuseth tildelt Åpenhetsprisen 2018.

Hvert år siden 1974 har VG hedret kvinner og menn som har utmerket seg innen sport, kultur, eller humanitært arbeid. Blant noen av de tidligere vinnere finner vi Kong Harald og sjakkgeniet Magnus Carlsen.

VG nominerer ni kandidater, og ytterligere tre kandidater plukkes ut etter nominasjon fra leserne. Leserne stemmer på de 12 kandidatene og det gjennomføres en nasjonal meningsmåling.

Vinneren av hedersprisen får en sjekk på 50.000 kroner som de må gi videre til et veldedig formål. Else Kåss Furuseth valgte å gi pengene til Hjelpetelefonen til Mental Helse.

 

 

 

Else går til psykolog består av to år med samtaler mellom den nevrotiske og pratsomme Else og terapeuten hennes. Det er en bok som åpner døren til terapirommet, et rom heftet med mange myter og feiloppfatninger, og som med vidd og en god porsjon alvor reiser et spørsmål som er like personlig som det er allmennmenneskelig: Hva bør vi bør vi snakke om, og hva er det lurest å la ligge? ­

Else Kåss Furuseth ble tildelt Mental helses Åpenhetspris for 2018 på Verdensdagen for psykisk helse.